FrieslandCampina wil biologische melkstroom uitbreiden, zuivelbedrijf wil in 2022 twintig tot dertig biologische leden erbij hebben

Zuivelbedrijf FrieslandCampina wil de biologische melkstroom uitbreiden. Het bedrijf wil volgend jaar twintig tot dertig biologische leden erbij hebben.

FrieslandCampina wil meer biologische boeren aan zich binden.

FrieslandCampina wil meer biologische boeren aan zich binden. Foto: ANP

Volgens het bedrijf gaat het goed met de biologische melk. Zo kiezen steeds meer consumenten voor producten van biologische zuivel. ‘De strategie die is ingezet voor FrieslandCampina Biologisch leidt ertoe dat we de biologische melk steeds beter en in meer productcategorieën kunnen verwaarden’, aldus Jeroen Elfers, corporate director Dairy Development & Milk Streams bij FrieslandCampina, in een bericht aan de leden.

Biologische kindervoeding

Deze strategie is volgens het bedrijf gebaseerd op drie pijlers: Ingrediënten (bijvoorbeeld voor kindervoeding) kaas en dagverse zuivel. ‘We hebben het afgelopen jaar op al deze pijlers sterk ingezet. Denk aan de investering in de productielocatie in Bedum, waar we nu biologische kaas produceren en biologische room. Daardoor ontstaat er biologische wei, waar we weer biologische ingrediënten voor kindervoeding van maken. Zo hebben we onlangs Deminal 90 Organic gelanceerd, waarmee we inspelen op de groeiende biologische kindervoedingsmarkt.’

De nieuwe leden zullen vooral in de omgeving van Bedum worden gezocht. De komende periode wordt gekeken welke bedrijven mogelijk in aanmerking komen.

Huismerk PLUS

Supermarkt PLUS meldde vorige week dat de zuivel van het huismerk volledig biologisch wordt. Volgens Bionext, de ketenorganisatie voor biologische landbouw en voeding, schommelt het marktaandeel van biologische zuivel al jaren rond de 3 procent. De prijs die FrieslandCampina betaalt voor biologische zuivel is ook al tijden vrij stabiel, omdat de marktomstandigheden ook stabiel zijn.

Biologische melk wordt geproduceerd op een manier die beter is voor de koe, het land en het milieu in vergelijking met reguliere melk Het is daardoor ook wat duurder.