Goedkeuringsinstanties frustreren inzet betere bestrijdingsmiddelen in akkerbouw, branche wil maatregelen van Tweede Kamer

Gangbare en biologische landbouwers en vele bedrijven en partijen die met hen annex zijn, willen dat de Tweede Kamer zich inzet voor een snellere beschikbaarheid van alternatieve middelen om ziekten en plagen te bestrijden.

Bezoekers bekijken de stands met trends op biologisch voedselgebied op Bio-beurs in de IJsselhallen enkele jaren geleden. Een omslag  naar volledig biologische akkerbouw in Nederland is volgens vele betrokkenen een stap te ver zolang er in ieder geval geen voldoende alternatieve bestrijdingsmiddelen zijn tegen ziekten en plagen.

Bezoekers bekijken de stands met trends op biologisch voedselgebied op Bio-beurs in de IJsselhallen enkele jaren geleden. Een omslag naar volledig biologische akkerbouw in Nederland is volgens vele betrokkenen een stap te ver zolang er in ieder geval geen voldoende alternatieve bestrijdingsmiddelen zijn tegen ziekten en plagen. Foto: ANP

Dat het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen verder moet worden afgebouwd, daarvan zijn vele wetenschappers, landbouw- en belangenorganisaties zich bewust. Dat werd woensdagmiddag duidelijk bij een rondetafelbijeenkomst in Den Haag, waar vertegenwoordigers van politieke partijen zich lieten informeren over het gebruik van bestrijdingsmiddelen. Om de nadelige effecten voor het milieu en de bodem te verminderen, moeten er stappen worden gezet. Maar niet te snel, waarschuwde onder meer boerenbelangenorganisatie LTO, want dan kunnen er misoogsten komen.

Te weinig beoordelingscapaciteit

Vacatures

Voorzitter Raad van Toezicht

Talent Performance namens Huurdersplatform Nieuw Elan

Assistent-Accountant/Adviseur

Admifa Accountants & Adviseurs

Medewerker klantcontact Bedrijfsafval

Omrin Bedrijfsafval

Nieuws

menu