Minister Van der Wal (Natuur en Stikstof) biedt boeren op Schiermonnikoog een greintje hoop

Als alle maatregelen maar bij elkaar genomen leiden tot een reductie van de landelijke stikstofuitstoot van 50 procent in 2030, zijn provincies vrij in hoe ze invulling geven aan de omstreden reductiekaart.

Minister Christianne van der Wal en minister Mark Harbers (tweede van rechts) op de Toogdag voor de Wadden in Delfzijl.

Minister Christianne van der Wal en minister Mark Harbers (tweede van rechts) op de Toogdag voor de Wadden in Delfzijl. Foto: Duncan Wijting

Dat zei minister Christianne van der Wal (Natuur en Stikstof) maandag in de kantlijn van de Toogdag voor de Wadden in Delfzijl. Ze ging in op persvragen over de terugdringing van de uitstoot van ammoniak door de landbouw om kwetsbare Natura 2000-gebieden te ontzien. In de directe nabijheid van sommige van dergelijk natuurgebieden zou de uitstoot met 95 procent teruggebracht moeten worden, in andere zones 70, 47 of 12 procent. De kaart leidde tot veel ophef, omdat boeren vrezen dat er een einde komt aan landbouw in grote delen van Nederland. ,,Het is inderdaad vreselijk voor die boeren die al generaties lang in die gebieden zitten”, zei Van der Wal in Delfzijl.

Harde boodschap

Vacatures

Voorzitter Bestuur

Talent Performance namens Museum Belvédère

Lid Raad van Toezicht | financieel profiel

Talent Performance namens Alliade

Werkvoorbereider Infra

Geomaat

Nieuws

menu