Dit artikel is vandaag gratis

'Groene' vliegmaatschappij Green Airlines uit Duitsland kiest voor vliegveld Eelde

Vliegveld Eelde. Foto: ANP

Het Duitse Green Airlines gaat per juli vanaf vliegveld Eelde vliegen. Green Airlines, dat vorig jaar werd opgericht, profileert zich als groene vliegmaatschappij.

Per passagier wordt meer CO2-uitstoot gecompenseerd dan dat er wordt uitgestoten. Ook wordt deels gevlogen met biobrandstof, en wordt geprobeerd zo weinig mogelijk afval te produceren. Het bedrijf vliegt ook alleen met efficiënte en relatief stille vliegtuigen met maximaal honderd passagiers.

Duurzaam concept

Vanaf juli wordt er in totaal zeven keer per week gevlogen naar Mallorca en Ibiza (Spanje), het Griekse eiland Corfu, en naar Faro in Portugal. Vanaf september wordt het Finse Turku toegevoegd aan de bestemmingen. Het bedrijf denkt dat het vliegprogramma en duurzame vliegconcept veel mensen in de regio van Groningen zal aantrekken, meldt Green Airlines in een persbericht.

Green Airlines is een bedrijf dat vliegtickets en de marketing zelf regelt, en voor het vliegverkeer andere bedrijven inschakelt. Zo gaan de vluchten vanaf Eelde met toestellen van German Airways.

Vacatures

Werken op de SEH, OK of IC?

Ommelander Ziekenhuis Groningen

Diverse begeleiders

Cosis

Lefier heeft meerdere vacatures

Lefier

Nieuws

menu