Hoe langer het dossier PAS-melders voortsleept, hoe slechter de relatie tussen provincies en minister wordt

,,Moedsum”, zo typeert gedeputeerde Klaas Fokkinga de situatie rond PAS-melders. Het lukt provincies en rijk al 3,5 jaar niet om stikstofruimte te creëren voor deze groep van 2400 (vooral) boeren, waarvan dik tweehonderd in Fryslân. Er komen op dit moment landelijk slechts zes in aanmerking voor een definitieve vergunning, zo meldt NRC.

Stikstofminister Christianne van der Wal op het bedrijf van Sytze Zwaagstra (r, in blauwe trui) en zijn broers op het bedrijf bij Nij Beets in oktober.

Stikstofminister Christianne van der Wal op het bedrijf van Sytze Zwaagstra (r, in blauwe trui) en zijn broers op het bedrijf bij Nij Beets in oktober. Foto: Jilmer Postma

,,It giet minder hurd as tocht. Moedsum. It is wachtsjen op in generike maatregel út De Haach, de minister is oan set”, reageert gedeputeerde Klaas Fokkinga. Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit stelt juist dat de provincie met rijksgeld nu stikstofruimte kunnen creëren. „Het rijk heeft in juli 250 miljoen euro extra beschikbaar gesteld aan de provincies. Daarmee kunnen zij versneld stikstofruimte creëren”, zegt een LNV-woordvoerder.

Vacatures

Werken op de SEH, OK of IC?

Ommelander Ziekenhuis Groningen

Lefier heeft meerdere vacatures

Lefier

Unitmanager

Talent Performance namens BBC Bouwmanagement

Nieuws

menu