Dit artikel is vandaag gratis

De huizenprijzen stijgen minder hard: in de afgelopen tijd zijn er minder huizen verkocht

De huizenprijzen stijgen iets minder hard. Foto: ANP

In de afgelopen drie maanden zijn de huizenprijzen in Fryslân minder hard gestegen dan in het tweede kwartaal van 2021. Er zijn in die periode ook minder huizen verkocht dan in de vergelijkbare periode van vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau Statistiek vrijdag bekend heeft gemaakt.

Qua prijsontwikkeling zit Fryslân met een gemiddelde prijsstijging van 18,6 procent net boven het Nederlandse gemiddelde van 18,4 procent. In het eerste kwartaal van dit jaar lag het Nederlandse gemiddelde op 20,3 procent.

De grootste prijsstijging was in Flevoland met 21,7 procent. In Zeeland zijn huizen met een prijsstijging van 16,6 procent, het minst duur in het afgelopen kwartaal.

Verkoop

Het aantal bestaande koopwoningen dat van eigenaar wisselde in het tweede kwartaal van 2022 was in heel Nederland 47.382 stuks. Dat was 10,2 procent minder dan een jaar eerder en op het eerste kwartaal van 2022 na het laagste aantal woningtransacties in zes jaar. In Fryslân daalde het aantal verkochte huizen met 12,9 procent iets meer dan het landelijk gemiddelde.

Vacatures

GOED VOLK! M/V

Tuincentrum Gernell

CNC Verspaner

Metaaldraaierij Dondorff

Proces Operators

EOC Nederland

Nieuws

menu