IMF-onderzoekers vrezen einde globalisering, met stevige gevolgen voor de wereldeconomie

De wereld is in een proces van ‘geo-economische fragmentatie’, stellen economen van het IMF. Door een groeiende hang naar zelfvoorziening dreigt de globalisering te worden teruggedraaid. De schade kan oplopen tot 7 procent van het mondiale bbp.

In augustus vorig jaar meerde de Ever Alot aan in de haven van Rotterdam. Het grootste containerschip ter wereld is vierhonderd meter lang en 61,5 meter breed en vaart voor rederij Evergreen en kan net iets meer dan 24.000 standaardcontainers vervoeren.

In augustus vorig jaar meerde de Ever Alot aan in de haven van Rotterdam. Het grootste containerschip ter wereld is vierhonderd meter lang en 61,5 meter breed en vaart voor rederij Evergreen en kan net iets meer dan 24.000 standaardcontainers vervoeren. Foto: ANP

De wereld is in een proces van ‘geo-economische fragmentatie’: een ontkoppeling van economische blokken, verminderde onderlinge handel door hogere barrières en droogvallende geld- en investeringsstromen. Dit stelt een groep van economen van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in een zogenoemd staff discussion paper dat maandagnacht is vrijgegeven.

Vacatures

Medewerker contractbeheer Bedrijfsafval

Omrin Bedrijfsafval

Relatiebeheerder / Assistent- Accountant

Admifa Accountants & Adviseurs

Medewerker klantcontact Bedrijfsafval

Omrin Bedrijfsafval

Nieuws

menu