Inferno Audio Visueel uit Sneek groeit, en heeft een andere naam: PRO AV

Inferno Audio Visueel uit Sneek heeft een deel van de werkzaamheden van Pro Facilities uit Drachten overgenomen. Het bedrijf gaat voortaan door onder de naam PRO AV. De verhuurtak van Pro Facilities is overgenomen door Mertens AVR uit Eelde, waarmee het Drachtster bedrijf na dertig jaar ophoudt te bestaan.

Directeur Jelle Heeringa van PRO AV uit Sneek, voorheen Inferno Audio Visueel

Directeur Jelle Heeringa van PRO AV uit Sneek, voorheen Inferno Audio Visueel Foto: PRO AV

PRO AV levert audio-, video-, en besturingssystemen voor onder meer overheden, bedrijven, sportverenigingen, kerken, en het onderwijs. Het is de afgelopen jaren sterk gegroeid, en het bedrijf wil verder groeien. Eigenaar Jelle Heeringa noemt de overname van Pro Facilities daarom een mooie kans. ,,Naast de verkoopactiviteiten nemen wij ook het klantenbestand op het gebied van verkoop en installatie van Pro Facilities over.”

Vestiging Drachten vervalt

Pro Facilities heeft door de coronapandemie een moeilijk jaar achter de rug, vooral binnen de verhuurtak. De evenementenbranche, waar het bedrijf veel aan leverde, stond vorig jaar grotendeels stil. Het ging 2020 in met vijf personeelsleden, maar moest de afgelopen periode drie man laten gaan.

Eén overgebleven personeelslid gaat mee naar PRO AV. Voormalig directeur Ron Aerts blijft via een adviserende rol nog wel even betrokken, maar gaat zich meer richten op het maken van filmproducties. De vestiging in Drachten komt te vervallen.

Nieuwe naam

PRO AV heeft na de overname zeven mensen in dienst. Het kiest ervoor de naam Inferno te laten vallen. Heeringa. ,,In 1993 kwam de naam Inferno voort uit onze drive-in show. Ook waren we toen als bedrijf actief in de verhuur van licht en geluid. Deze bedrijfsactiviteiten hebben we jaren geleden afgestoten en dus past de naam Inferno niet meer bij onze huidige werkzaamheden.” De nieuwe is ook een samenvoeging van Inferno Audio Visueel en Pro Facilities.