Met de hoge gasprijzen wordt het financieel nog interessanter om je woning te isoleren | Column Arno ter Hart

Actie ondernemen tegen de hoge gasprijs? Houtstoken is minstens zo duur en isolatiebedrijven zitten vol tot na de winter. Gelukkig kun je zelf ook wat doen aan het warmtegebruik in je woning.

Jaap Hoekstra, eigenaar van het bedrijf Stationskwartier Leeuwarden, laat zijn pand verduurzamen. Het gebouw wordt fossielvrij. Daarbij hoort ook betere isolatie: hij toont een muur die veertien centimeter dikker is geworden door de PIR-isolatie.

Jaap Hoekstra, eigenaar van het bedrijf Stationskwartier Leeuwarden, laat zijn pand verduurzamen. Het gebouw wordt fossielvrij. Daarbij hoort ook betere isolatie: hij toont een muur die veertien centimeter dikker is geworden door de PIR-isolatie. Foto: JACOB VAN ESSEN

Het zal je de afgelopen weken niet ontgaan zijn dat de gasprijzen fors zijn gestegen. Iedereen bij wie het energiecontract deze winter afloopt gaat dat in de portemonnee voelen. En dat scheelt echt tientjes per maand. De gasprijzen zijn namelijk meer dan verdubbeld. Op korte termijn lijkt dat ook niet te veranderen.