Dit artikel is vandaag gratis

Het failliete Jansma Drachten is overgenomen door Dura Vermeer. Het infra-bouwbedrijf gaat door onder de naam Dura Vermeer Jansma

Archiefbeeld: Asfalteringswerkzaamheden aan de rotonde Dwarsvaart, Raai en Zuidkade in Drachten door Jansma Drachten. Foto: Jilmer Postma

Het eind 2022 failliet verklaarde bouwbedrijf Jansma Drachten is overgenomen door Dura Vermeer. Het bedrijf gaat door als Dura Vermeer Jansma. Bijna alle werknemers gaan ook mee over.

Jansma kwam in de problemen door oplopende kosten bij de aanleg van de Ringweg Zuid in Groningen. Het bedrijf had een aandeel van 5 procent in een consortium van bouwbedrijven, maar de klus blijkt zwaar verlieslatend. De verliezen lopen in de tientallen miljoenen. In december werd het faillissement aangevraagd.

Familiebedrijf

Net als Jansma is Dura Vermeer een familiebedrijf. De bouwonderneming, opgericht in 1855, heeft ongeveer 2800 mensen in dienst en een omzet van ruim 1,6 miljard euro. Met de overname van het 102-jarige Jansma wil Dura Vermeer zijn activiteiten in het noorden van Nederland versterken. Jansma Drachten voerde vooral projecten uit voor Rijkswaterstaat, gemeenten en waterschappen.

Curator Wybe Mollema van Trip Advocaten Notarissen is tevreden dat het op zo’n korte termijn tot een overeenkomst met Dura Vermeer is gekomen. Directeur George Kempenaar van Jansma Drachten is benoemd tot algemeen directeur van Dura Vermeer Jansma.

Vacatures

Medewerker contractbeheer Bedrijfsafval

Omrin Bedrijfsafval

Assistent-Accountant/Adviseur

Admifa Accountants & Adviseurs

Physiotherapeut

Therapiezentrum Janssen

Nieuws

menu