Biologische schapenboerderij De Zeekraal op Terschelling is genomineerd voor de titel Agrarisch Ondernemer van het Jaar. 'De grondstoffen komen hier van het eiland, we boeren biologisch en het overgrote deel van wat wij produceren verkopen we aan huis'

Verse, jonge, belegen en oude schapenkaas. Dagelijks worden er op boerderij De Zeekraal in het Terschellinger Oosterend vele tientallen kilo’s kaas gemaakt, voornamelijk voor de toeristen die het eiland bezoeken. Het bedrijf is genomineerd voor de landelijke titel Agrarisch Ondernemer van het Jaar.

Laurens, Gerben, Jolanda en Martijn Bakker (vlnr) van kaasboerderij De Zeekraal in Oosterend (Terschelling).

Laurens, Gerben, Jolanda en Martijn Bakker (vlnr) van kaasboerderij De Zeekraal in Oosterend (Terschelling). Foto: Neeke Smit

Voor eigenaren Gerben (56) en Jolanda Bakker (51) hoefde het niet zo, zichzelf inschrijven voor de verkiezing. De zonen die werkzaam zijn in het bedrijf en dat op termijn willen voortzetten, wisten hen te overtuigen dat wel te doen. ,,En nu zijn we genomineerd”, zegt Jolanda Bakker nog steeds enigszins verrast. Het bedrijf heeft een relatief kleine ecologische voetafdruk. ,,Wat kennelijk heel erg heeft meegespeeld, is dat we werken met korte ketens. De grondstoffen komen hier van het eiland, we boeren biologisch en het overgrote deel van wat wij produceren verkopen we aan huis.” De boerderij is het enige Friese bedrijf dat is genomineerd voor de landelijke prijs.

Vacatures

GOED VOLK! M/V

Tuincentrum Gernell

CNC Verspaner

Metaaldraaierij Dondorff

Proces Operators

EOC Nederland

Nieuws

menu