De landbouw heeft 'wrotters' nodig om door regels en systemen heen te breken. 'Ik ben pilotmoe'

Het is niet de vraag hoe een boer natuurinclusief kan werken, maar hoe het aandeel natuurinclusieve landbouw snel kan groeien. Een nieuwe samenwerking tussen boeren en onderzoekers in het Noorden moet met antwoorden komen.

Alex Datema (AgroAgenda Noord-Nederland), Gjalt de Jong (hoogleraar duurzaam ondernemen in een circulaire economie) en Gerda van Eck (AgroAgenda Noord-Nederland) (vanaf links) op het minisymposium 'Gezond voedsel van gezonde bodem met gezonde inkomens' op de RUG Campus Fryslân in Leeuwarden.

Alex Datema (AgroAgenda Noord-Nederland), Gjalt de Jong (hoogleraar duurzaam ondernemen in een circulaire economie) en Gerda van Eck (AgroAgenda Noord-Nederland) (vanaf links) op het minisymposium 'Gezond voedsel van gezonde bodem met gezonde inkomens' op de RUG Campus Fryslân in Leeuwarden. Foto: Marchje Andringa

,,We wéten allang hoe je duurzaam en lokaal kunt produceren met oog voor natuur, bodem, landschap en weidevogels. Al decennialang hebben we een groep koplopers van 4 tot 6 procent van de boeren die laat zien hoe je dat doet”, aldus hoogleraar duurzaam ondernemen Gjalt de Jong van de Rijksuniversiteit Groningen. ,,Het probleem is dat die groep maar niet veel groter wordt, terwijl we in 2030 naar 30 tot 50 procent natuurinclusieve landbouw moeten.”

Vacatures

Relatiebeheerder / Assistent- Accountant

Admifa Accountants & Adviseurs

Systeembeheerder procesautomatisering

Attero

Accountmanager Bedrijfsafval

Omrin Bedrijfsafval

Nieuws

menu