Boekproject landbouwmechanisatie loopt helemaal uit de hand, '200 Jaar Friese landbouwmechanisatie' geeft zeer breed overzicht van ontwikkelingen

Een compleet overzicht is het nog steeds niet, het boek ‘200 jaar Friese landbouwmechanisatie’, maar het geeft wel een zeer uitgebreid beeld van de ontwikkelingen die er in de afgelopen eeuwen zijn geweest. Het project is volgens auteur Henk Dijkstra volledig uit de hand gelopen.

Een B.M. maaidorser. Deze was in gebruik bij werktuigencoöperatie De Eendracht in Tzummarum.

Een B.M. maaidorser. Deze was in gebruik bij werktuigencoöperatie De Eendracht in Tzummarum.

‘Het is niet bij te houden’, zo is er te lezen in het begin van het recent verschenen boek 200 jaar Friese landbouwmechanisatie van Henk Dijkstra, in het dagelijks leven directeur van het Fries Landbouwmuseum. Hij haalt deze uitspraak van Rijksconsulent voor landbouwwerktuigen P.W. Bakker Arkema uit 1960 aan over de ontwikkelingen in de branche destijds. Dijkstra herhaalt dit bij het overzicht wat hij nu met hulp van een werkgroep heeft kunnen maken. ,,Er is niets nieuws onder de zon”, schrijft hij. ,,Er zijn nu zoveel ontwikkelingen met veelal Engelse terminologieën waar in dit boek verder niet op in wordt gegaan zoals drones, remote controle, smart farming en big data.”

Makers en ontwikkelingen

Vacatures

Relatiebeheerder / Assistent- Accountant

Admifa Accountants & Adviseurs

Voorzitter Raad van Toezicht

Talent Performance namens Huurdersplatform Nieuw Elan

Physiotherapeut

Therapiezentrum Janssen

Nieuws

menu