Dit artikel is vandaag gratis

Leeuwarden wil ondernemers te hulp schieten met een maatregelenpakket om energiekosten en inflatie op te vangen

Foto: Shutterstock

Ondernemers uit Leeuwarden krijgen hulp van de gemeente om de stijgende energiekosten en inflatie op te vangen. Het college van B en W willen 1,9 miljoen euro beschikbaar stellen voor een maatregelenpakket. De gemeenteraad moet hier binnenkort over beslissen.

Het pakket bestaat uit energieadvies, coaching en hulp bij omscholing of het maken van stappen bij de energietransitie. ‘De hoge energie- en grondstofprijzen maken duidelijk dat we als samenleving naar een meer duurzame manier van leven, consumeren en produceren moeten voor de lange termijn. De impact van de stijgende energieprijzen zorgt er dan ook voor dat ondernemers nadenken over de mogelijkheid om versneld te gaan verduurzamen’, aldus de gemeente.

Energiecoach

Sinds ongeveer een jaar biedt de gemeente al een energiecoach aan voor mkb’ers. Samen met de provincie en ondernemersplatform Ynbusiness wil de gemeente dit project uitbreiden. Het kleinere midden- en kleinbedrijf komt niet altijd in aanmerking voor de grootschaliger rijksmaatregelen. Voor deze doelgroep wil Leeuwarden een regeling of verduurzamingsfonds ontwikkelen.

Door het verlenen van een subsidie, lening of garantstelling helpt het fonds bedrijven en kennisinstellingen om kansrijke innovatieve producten en diensten te ontwikkelen op het gebied van duurzame energieopwekking en circulaire economie.

Vacatures

Werken op de SEH, OK of IC?

Ommelander Ziekenhuis Groningen

Vakmannen GWW-Grondwerkers-Stratenmakers-Chauffeur vrachtwagen

Wegenbouw De Wilde bv

Lefier heeft meerdere vacatures

Lefier

Nieuws

menu