Dit artikel is vandaag gratis

MKB-ondernemers die zoeken naar een opvolger, personeel willen aantrekken of hun bedrijf willen digitaliseren, kunnen geld vragen bij de provincie

Beeld ter illustratie. Foto: Shutterstock

De provincie Fryslân opent een nieuwe subsidieregeling voor MKB-ondernemers. Er is in totaal 1,3 miljoen euro beschikbaar.

Iedere ondernemer van een midden- of kleinbedrijf die wil innoveren, verder wil ontwikkelen, personeel wil aantrekken of behouden, op zoek is naar een opvolger of wil digitaliseren, kan zich melden bij de provincie. Per aanvraag is 2000 tot 2500 euro beschikbaar.

De regeling gaat op 6 februari open. Van de 1,3 miljoen is het grootste deel bestemd voor bedrijfsontwikkeling en -innovatie.

Impuls

Gedeputeerde Staten wil met de regeling een impuls geven aan het Friese bedrijfsleven. Het zou ook tot groei van de circulaire economie moeten leiden, betere inzetbaarheid van (nieuwe) medewerkers, en digitalisering van bedrijfsprocessen. De benodigde expertise kan ook buiten het bedrijf worden ingewonnen.

De provincie betaalt steeds de helft van de kosten van een aanvraag, de andere helft is voor rekening van het bedrijf zelf.

Vacatures

Voorzitter Bestuur IMG

Galan Groep

Relatiebeheerder / Assistent- Accountant

Admifa Accountants & Adviseurs

Physiotherapeut

Therapiezentrum Janssen

Nieuws

menu