Dit artikel is vandaag gratis

Mediabedrijf Mediahuis neemt drukpers Hoekstra Krantendruk uit Emmeloord over en hevelt de werkzaamheden over naar Leeuwarden

Het eerste Friesch Dagblad in nieuwe vormgeving rolt van de pers. Foto: Hoge Noorden / Jaap Schaaf

Mediabedrijf Mediahuis, uitgever van onder meer het ‘Friesch Dagblad’, neemt Hoekstra Krantendruk uit Emmeloord over. Hoekstra drukt nieuws- en huis-aan-huisbladen en reclamefolders. De werkzaamheden worden overgeheveld naar Leeuwarden.

De overname betekent dat de drukkerij in Emmeloord sluit. Volgens Koos Boot, ceo van Mediahuis Noord, is er in de drukkerij in Leeuwarden voldoende capaciteit om het drukwerk van Hoekstra over te nemen. ,,Dat komt doordat nu het meeste ‘s nachts gedrukt wordt. Met deze overname kunnen we onze drukkerij optimaliseren door overdag meer te drukken.”

Commercieel

Verder betekent de overname van Hoekstra dat Mediahuis Noord haar commerciële positie verstevigt. ,,Wij drukken nu al orders van derden en breiden dit met de portefeuille van Hoekstra uit”, zegt Boot.

In totaal werken er 21 medewerkers bij Hoekstra Krantendruk. Of zij allemaal meegaan naar Leeuwarden is nog niet bekend. De overname is onder voorbehoud van het advies van de ondernemingsraad van Mediahuis Noord.

Vacatures

Technisch tekenaar / Werkvoorbereider

CORN Metaalbewerking

Werkvoorbereider Infra

Geomaat

Lefier heeft meerdere vacatures

Lefier

Nieuws

menu