Meer caravans en campers verkocht in Fryslân. 'Nederland lijkt zich massaal op te maken voor een coronaproof kampeervakantie deze zomer'

Het aantal Friezen met een caravan of camper in bezit is afgelopen jaar gestegen met 2,5 procent, blijkt uit cijfers van BOVAG, KCI (Kampeer en Caravan Industrie) en dataleverancier RDC.

Het aantal campers in Nederland is in tien jaar tijd verdubbeld.

Het aantal campers in Nederland is in tien jaar tijd verdubbeld. Foto: ANP

In totaal stonden er op 1 juli bijna 33.000 caravans en campers ingeschreven in Fryslân. In heel Nederland stonden ruim 570.000 kampeervoertuigen geregistreerd. Volgens de Bovag ‘een absoluut recordniveau.’

Volgens de BOVAG kwamen er in de coronatijd duizenden nieuwe caravan- en camperbezitters bij. Vooral de afgelopen maanden was een grote stijging te zien in de verkoopcijfers, terwijl de verkoopcijfers de afgelopen jaren juist daalden. Het aantal verkochte tweedehands caravans steeg afgelopen halfjaar naar het hoogste niveau in ruim tien jaar.

Corona

De toegenomen verkoop komt waarschijnlijk doordat vakantie in eigen land populairder is geworden, nu reizen door corona bemoeilijkt wordt. ‘Nederland lijkt zich in elk geval massaal op te maken voor een coronaproof kampeervakantie deze zomer’, aldus de BOVAG. Voor Noord-Nederland begint die vakantie vandaag.

Caravanverkopers in Fryslân gaven eind vorige maand in het Friesch Dagblad al aan dat het momenteel opvallend druk is.