Met 058.nl vanuit Leeuwarden de strijd aanbinden met internetgiganten als Bol.com en AliExpress

Waarom iets uit China bestellen, als het gewoon op de Voorstreek in Leeuwarden ligt? 058.nl van appmaker Béyonit uit Leeuwarden wil een lokaal antwoord worden op de bestel-en-bezorg-hausse.

Frank Zijlstra (rechts) met mede-eigenaar Bram Niemendal.

Frank Zijlstra (rechts) met mede-eigenaar Bram Niemendal. Foto: Béyonit

,,Er moet wat gebeuren voor de retailondernemer”, vindt mede-eigenaar Frank Zijlstra van Béyonit. Online winkelen lijkt het steeds vaker te winnen van de winkel op de hoek, en corona heeft die trend versterkt. ,,De retail heeft de deuren dicht en kampt met een achterstand op het digitaliseringsvraagstuk. Daar maken de Bols en de Ali’s goed gebruik van.”

Hij noemt 058.nl een digitale showroom voor Leeuwarder winkeliers. ,,Mensen kunnen producten bestellen, en dan kiezen voor click-and-collect, of bezorgen. Dat kan vaak al op de dag van bestelling.”

Op stoom

Béyonit kreeg het idee voor de bestelsite via een ander recent uitgebracht product, 058bezorgd.nl. Dit is een soort Thuisbezorgd, waar mensen eten uit Leeuwarden kunnen bestellen. ,,We kregen toen al de vraag van retailers of zij hun producten ook konden aanbieden op 058bezorgd.nl. Maar die applicatie is heel erg op de horeca gemaakt, dus bouwen we een ander platform.”

Lees ook: De klant die in Wolvega, Leeuwarden en Marssum de winkel betreedt, laat het geld weer goed rollen

058bezorgd.nl begint inmiddels op stoom te raken. ,,Het gaat niet gek. Er zitten nu 33 bedrijven in, en deze week halen we voor het eerst 10.000 euro omzet. Het platform is nu technisch stabiel, en we hebben nu een stichting derdengelden.” Dat is een bedrijf dat de betaling tussen de koper en de verkoper op zich neemt, wat de koper meer zekerheid geeft. ,,Nu dat geregeld is, kunnen we meer gas geven qua marketing.”

Als je een app downloadt, en er staat niets in, dan ben je snel weer weg. Dus we willen een divers en voldoende aanbod

Voor 058.nl zoekt het bedrijf nog ondernemers die hun producten willen aanbieden. ,,Als je een app downloadt, en er staat niets in, dan ben je snel weer weg. Dus we willen een divers en voldoende aanbod.” Als er genoeg ondernemers zijn, gaat de app in mei live.

Beproefd systeem

Béyonit maakte de afgelopen jaren al systemen waarmee ondernemers hun productsystemen kunnen koppelen aan online verkoopadressen als Bol.com. Die techniek wordt ook toegepast op 058.nl. ,,Het is een beproefd systeem. We hoefden niet een heel nieuw platform te bouwen.” Voor de bezorging werkt het bedrijf al samen met FRL Post, en is het in gesprek met Leeuwarder Fietskoeriers. Ook kunnen ondernemers de bestellingen zelf bezorgen.

Lees ook: Een jaar corona. De crisis vraagt om creativiteit, dus hup: stapelbedden eruit, gewone bedden erin

Voor 058bezorgd.nl rekent het bedrijf een euro per bestelling, die de besteller betaalt. 058.nl is tot het derde kwartaal gratis. ,,We willen het eerst goed neerzetten. Later rekenen we waarschijnlijk per dag voor de service.” Als het goed loopt, wil het bedrijf het platform ook uitrollen in andere gemeenten. ,,Leeuwarden is een beetje een pilot.”

Leeuwarden is een beetje een pilot. We vinden het ook gewoon leuk om wat lokaal is te steunen. En we zien een steeds grotere vraag

Het opstarten van de app vergt een forse investering van het bedrijf. Ze hopen dat de app uiteindelijk geld oplevert. ,,Maar we vinden het ook gewoon leuk om wat lokaal is te steunen. En we zien een steeds grotere vraag. De Takeaway’s en Ubers hebben in korte tijd veel terrein gewonnen, en we merken dat mensen daar nu wel klaar mee zijn, met hun grote markaandeel en de hoge commissies.”

Verenigen

Hij moedigt ondernemers aan vooral ook zelf online iets op te zetten. ,,Het is gewoon slim om ook je eigen afzetkanalen goed voor elkaar te hebben. Maar wil je een front maken tegen die grote platforms, dan is het ook slim om je te verenigen.”

Ik heb laatst zelf ook cartridges besteld voor de printer. Die komen in een gigantische doos, vol met bubbelplastic. Die liggen vast ook in Leeuwarden

Een ander voordeel van 058.nl is de milieuwinst, die behaald wordt als mensen niet meer spullen van heinde en verre laten bezorgen. ,,En ik heb laatst zelf ook cartridges besteld voor de printer. Die komen in een gigantische doos, vol met bubbelplastic. Die liggen vast ook in Leeuwarden in de schappen en die krijg je in een klein pakketje. Maar die kon ik online niet snel vinden.”

Vacatures

Physiotherapeut

Therapiezentrum Janssen

Systeembeheerder procesautomatisering

Attero

Relatiebeheerder / Assistent- Accountant

Admifa Accountants & Adviseurs

Nieuws

menu