Met Kloffie van Pavlina en Julia is er nog een tweedehands kledingwinkel in Leeuwarden: 'Ik denk dat we elkaar allemaal versterken'

Op 1 april is in de binnenstad van Leeuwarden een nieuwe winkel voor tweedehands kleding geopend: Kloffie. Eigenaren Pavlina Havlikova en Julia Visser merkten de grote vraag voor kleding die opnieuw wat liefde kan gebruiken en willen liefhebbers een plekje bieden om met elkaar in contact te komen.

Julia Visser (l) en Pavlina Havlikova in de winkel Kloffie.

Julia Visser (l) en Pavlina Havlikova in de winkel Kloffie. Foto: Marcel van Kammen

Op het kruispunt van de drukke winkelstraten Kelders, Korfmakersstraat, Voorstreek en Minnemastraat heeft Kloffie haar intrek genomen. Zittend op bankjes en stoeltjes die Pavlina Havlikova (33) en Julia Visser (32) uit kringlopen bij elkaar hebben gescharreld (,,het hoeft niet allemaal perfect”) kun je door de grote ramen aan weerskanten zien wat alle mensen op straat aan het doen zijn. Je waant je in een ware tweedehands/vintagewinkelstraat: er tegenover zit Lilos Vintage, even verderop Used Products Leeuwarden, Vintagemarket, Laura’s Kledingkast en de andere winkel van Visser: Regverdig. ,,Wat mij betreft mag er zo’n hele winkelstraat zijn.”