Minimumloon naar 14 euro per uur? Voor sommige Friese bedrijven is die sprong niet zomaar haalbaar. 'Voor de ondernemers stijgt ook van alles.'

PvdA Fryslân riep afgelopen weekeinde Friese bedrijven op het minimumloon te gaan verhogen naar veertien euro per uur. Dat deden ze tijdens een bezoek aan zuivelbedrijf FrieslandCampina. Die heeft volgens de partij een voorbeeldfunctie voor andere Friese bedrijven omdat het een van de grootste werkgevers van de provincie is.

Wouter Pieterse hangt in juni 2021 een spandoek op de Turfmarktbrug in Dokkum. Het vormt het begin van de actie van de FNV voor een hoger minimumloon voor iedereen.

Wouter Pieterse hangt in juni 2021 een spandoek op de Turfmarktbrug in Dokkum. Het vormt het begin van de actie van de FNV voor een hoger minimumloon voor iedereen. Foto: Jan Spoelstra

PvdA-Europarlementariër Agnes Jongerius en Statenlid Edou Hamstra zijn in de fabriek geweest om met medewerkers en directie te praten over het minimumloon. Daar kregen ze te horen dat bijna alle vaste medewerkers al veertien euro of meer verdienen. „Wy fûnen it moai dat sy iepen nei ús wiene oer hoefolle de meiwurkers fertsjinje en it is ek moai dat de measte meiwurkers al boppe dy fjirtjin euro sitte.” Dat bevestigt ook woordvoerder van FrieslandCampina Jan-Willem ter Avest.

Vacatures

Baliemedewerker

Stedelijk Museum Meppel

Lid Raad van Toezicht

Zonnehuisgroep Noord

Commerciële Medewerker Binnendienst

VisscherHolland Steenwijk

Nieuws

Meest gelezen

menu