Minister Blok steekt door heel Nederland de loftrompet over Garyp

Garyp moet wel een bijzonder dorp zijn. In 2016 bezocht minister voor Wonen Stef Blok het dorp voor de tweede keer in anderhalf jaar tijd. Hij noemde het een voorbeeld van hoe een gemeenschap van onderop de krimp kan aanpakken.

Johan Timmermans voor de door oud-minister Stef Blok geopende boerderij in Garyp in 2016. Timmermans bouwde de boerderij aan de Ielke Boonstraloane 12 om tot zeven woningen.

Johan Timmermans voor de door oud-minister Stef Blok geopende boerderij in Garyp in 2016. Timmermans bouwde de boerderij aan de Ielke Boonstraloane 12 om tot zeven woningen. Foto: Jacob Van Essen / Hoge Noorden

Anderhalf jaar geleden bracht een proefproject van de supermarkt Spar de minister naar Garyp. Naast boodschappen kunnen Garypster namelijk ook voor zaken als schoenreparaties en maaltijdservices bij de winkel terecht. Dit keer was de opening van een tot zeven rijtjeshuizen verbouwde woonboerderij aanleiding Den Haag te verlaten. In een half jaar tijd had bouwbedrijf de Timmermanstjoender van plaatsgenoot Johan Timmermans de al lang te koop staande boerderij een herbestemming gegeven.

Inspirerend

Vacatures

GOED VOLK! M/V

Tuincentrum Gernell

CNC Verspaner

Metaaldraaierij Dondorff

Proces Operators

EOC Nederland

Nieuws

menu