Na jaren van droogtestress was er dit jaar weer een normale bietencampagne en deze week worden de laatste bieten verwerkt

De suikerfabrieken in Groningen en het Brabantse Dinteloord verwerken deze week de laatste bieten van de oogst 2021/2022. Met een gemiddelde oogst en een betere kwaliteit dan in de afgelopen jaren is Cosun Beet Company tevreden.

Geoogste suikerbieten worden verzameld bij de Groninger suikerfabriek van Cosun Beet Company tijdens de jaarlijkse suikerbietencampagne.

Geoogste suikerbieten worden verzameld bij de Groninger suikerfabriek van Cosun Beet Company tijdens de jaarlijkse suikerbietencampagne. Foto: ANP

De laatste vrachtwagens met suikerbieten rijden deze week naar Groningen. Dan komt er weer een einde aan de campagne die halverwege september is begonnen. Woensdag worden bij Cosun Beet Company in Dinteloord de laatste bieten verwerkt, vrijdag is dat naar verwachting in Groningen het geval. Volgens fabrieksleider Coen de Haas in Groningen is de verwerking dit jaar goed verlopen op kleine storingen na. Zo was er onder andere een elektriciteitsstoring die ongeveer anderhalve dag de werkzaamheden platlegde.

Vacatures

Lefier heeft meerdere vacatures

Lefier

Werken op de SEH, OK of IC?

Ommelander Ziekenhuis Groningen

Werkvoorbereider Infra

Geomaat

Nieuws

menu