Nigeriaanse yoghurt maken in Friese mobiele fabriek: FrieslandCampina investeert in een verplaatsbare faciliteit in Nigeria

Vijf containers vormen in Drachten een complete zuivelfabriek om yoghurt te maken. Binnenkort worden ze gedemonteerd en overgebracht naar Nigeria, alwaar FrieslandCampina de lokale melkveehouderij wil professionaliseren.

Woensdagmorgen is de nieuwe mobiele yoghurtfabriek van FrieslandCampina voor Nigeria gepresenteerd in Drachten in aanwezigheid van de Nigeriaanse ambassadeur Eniola Olaitan Ajayi.

Woensdagmorgen is de nieuwe mobiele yoghurtfabriek van FrieslandCampina voor Nigeria gepresenteerd in Drachten in aanwezigheid van de Nigeriaanse ambassadeur Eniola Olaitan Ajayi. Foto: Jilmer Postma

Al vele jaren produceert zuivelconcern FrieslandCampina ook buiten de eigen landsgrenzen. In eerste instantie ontstonden de contacten door het exporteren van Nederlandse producten. Gaandeweg investeert het bedrijf, mede omdat de betreffende landen dat vaker eisen, ook in het opzetten van een zuivelketen ter plaatse. Volgens Jeroen Elfers, de directeur verantwoordelijk voor deze tak binnen de coöperatie, is dat ook een logische stap. Er zijn intussen tien landen waar de lokale productie sterk wordt geprofessionaliseerd. ,,Zo ook Nigeria, een land waar we al 64 jaar actief zijn.”

Vacatures

(Persoonlijk) begeleider

Trajectum

Werken op de SEH, OK of IC?

Ommelander Ziekenhuis Groningen

Bestuurssecretaris

Talent Performance namens SKSG

Nieuws

menu