Dit artikel is vandaag gratis

PvdA: Friese bedrijven moeten nu alvast een minimumloon van minstens 14 euro betalen, te beginnen met FrieslandCampina

De zuivelfabriek van FrieslandCampina in Leeuwarden. Foto: Marchje Andringa

Fractievoorzitter van PvdA Fryslân Edou Hamstra en PvdA-Europarlementariër Agnes Jongerius gaan zaterdag op bezoek bij de zuivelfabriek van FrieslandCampina in Leeuwarden, waar zij medewerkers zullen vragen of zij de boodschappen nog kunnen betalen vanwege de stijgende prijzen.

,,De lonen moeten nu omhoog. Iedereen in Fryslân moet zijn boterham kunnen beleggen met een plak kaas. Op z’n minst een minimumloon van 14 euro is nodig”, zeggen de PvdA’ers.

Jongerius heeft zich ingezet voor een aangenomen Europese wet die werknemers van een toereikend loon moet voorzien. Die wet zou voor Nederland betekenen dat het minimumloon minstens 14 euro moet zijn.

PvdA Fryslân roept bedrijven in de provincie op nu al de lonen te laten stijgen en het nieuwe minimumloon te gaan betalen. Ook moeten ze met vakbonden in gesprek gaan over een betere cao. ,,FrieslandCampina heeft een voorbeeldfunctie voor de Friese arbeidsmarkt”, aldus Hamstra ,,We zijn enorm benieuwd of iedereen die direct of indirect voor de zuivelfabrikant werkt al een toereikend loon heeft en of zij de boodschappen nog kunnen betalen.”

Vacatures

Begeleider MVG

De Zijlen

Lid Raad van Toezicht

Talent Performance namens Jeugdhulp Friesland

Leidinggevende/Coördinator

De Schutse, Palliatieve Zorg Thuis of in Hospice

Nieuws

menu