Sinaasappelschillen worden niet meer verwerkt op Sicilië, maar in Franeker. Producent van bakkerij-ingrediënten Royal Steensma neemt de konfijtactiviteiten over van Canditfrucht uit Italië
Voor Royal Steensma uit Franeker is het een kans om de Europese marktleiderspositie te verstevigen: het overnemen van de verwerking van schillen van sinaasappelen en citroenen van het Italiaanse Canditfrucht.

Oranjekoek waarin gekonfijte vruchtdeeltjes zijn verwerkt. Foto: Royal Steensma
Per 1 januari van dit jaar heeft Royal Steensma de verwerking van de schillen van sinaasappelen en citroenen van het Italiaanse Canditfrucht overgenomen. Dat komt neer op jaarlijks 1400 ton aan schillen die kunnen worden verwerkt tot gekonfijte blokjes voor de retail, de bakkersbranche en voor de ijsproductie. ,,Afhankelijk van de jaarlijkse oogst kan dat net iets meer of minder zijn”, zegt woordvoerster Emina Denčić, ,,maar voor het komende seizoen gaan we uit van deze hoeveelheid.”
Lees ook
Vacatures
Systeembeheerder procesautomatisering
Attero

Voorzitter Raad van Toezicht
Talent Performance namens Huurdersplatform Nieuw Elan

Medewerker klantcontact Bedrijfsafval
Omrin Bedrijfsafval
