Boerin Tineke weet het nu ook niet meer: 'Het uitstel om ons te houden aan de Europese bemestingsregels was er niet voor niets'

Vrijdag werd bekend dat Nederlandse boeren in Brussel versneld hun uitzonderingspositie kwijtraken. Minister Adema (Landbouw) had de agrariërs een overgangsjaar voorgespiegeld, maar nu zullen ze per 1 maart bredere zones langs sloten moeten aanhouden die ze niet mogen bemesten. ,,Het is chaos. Dat uitstel was er niet voor niks.”

Tineke de Vries, voorzitter akkerbouw en vollegrondsgroenteteelt bij LTO Noord, bij de aardappelen van haar akkerbouwbedrijf in Hallum.

Tineke de Vries, voorzitter akkerbouw en vollegrondsgroenteteelt bij LTO Noord, bij de aardappelen van haar akkerbouwbedrijf in Hallum. Foto: Marchje Andringa

,,Hoe is het in vredesnaam mogelijk dat onze relatie met Brussel zo slecht is op het moment?” Tineke de Vries, voorzitter akkerbouw en vollegrondsgroenteteelt bij LTO Noord, wist het vrijdag even niet meer. Minister Piet Adema van Landbouw maakte bekend dat de Europese Commissie Nederlandse boeren opdraagt al vanaf dit jaar bredere bufferstroken aan te houden waar geen bemesting mag worden toegepast, terwijl Adema zelf de sector voorhield dat dat pas vanaf 2024 zou moeten. ,,De chaos wordt almaar groter.”

Vacatures

(Persoonlijk) begeleider

Trajectum

Werkvoorbereider Infra

Geomaat

Lefier heeft meerdere vacatures

Lefier

Nieuws

menu