Stikstofbemiddelaar Johan Remkes: veeg de kleurenkaart van tafel

De omstreden kleurenkaart - waarop aangegeven staat hoeveel stikstofuitstoot boerenbedrijven moeten realiseren - moet zo snel mogelijk van tafel. En de vijfhonderd tot zeshonderd grootste uitstoters moeten zo snel mogelijk worden uitgekocht.

Johan Remkes (l) biedt zijn verslag Wat wel kan aan aan de ministers Piet Adema van Landbouw en Christianne van der Wal voor Natuur en Stikstof.

Johan Remkes (l) biedt zijn verslag Wat wel kan aan aan de ministers Piet Adema van Landbouw en Christianne van der Wal voor Natuur en Stikstof. Foto: ANP

Dat zijn twee van de aanbevelingen die stikstofbemiddelaar Johan Remkes aan het kabinet doet in zijn woensdag gepresenteerde verslag Wat wel kan . De kleurenkaart, in juni door stikstofminister Christianne van der Wal openbaar gemaakt, leidde tot grote onrust in de agrarische sector. Boeren zagen ineens dat ze soms tot 70 procent minder stikstof zouden moeten gaan uitstoten, ongeacht of ze een biologische of gangbare bedrijfsvoering hebben. ,,Op de ongetwijfeld goed bedoelde kaart komt nuancering niet door. Er moeten meerdere, regionale kaarten komen die minder gedetailleerd zijn.”

Vacatures

Voorzitter Raad van Toezicht

Talent Performance namens Huurdersplatform Nieuw Elan

Physiotherapeut

Therapiezentrum Janssen

Systeembeheerder procesautomatisering

Attero

Nieuws

menu