Dit artikel is vandaag gratis

Installatiebedrijf Bouma uit Sumar verhuist naar Burgum: ruimtegebrek is verleden tijd na aankoop pand AutoSchat

Het pand in Burgum waarin tot afgelopen zomer AutoSchat was gevestigd. Foto: Simon Talsma

Bouma Technisch Installatiebedrijf uit Sumar gaat verhuizen naar Burgum. Het bedrijf heeft het pand aangekocht waar tot afgelopen zomer AutoSchat in was gevestigd. Dat bedrijf ging begin juli failliet.

Onbekend is nog wanneer het installatiebedrijf zijn intrek neemt in de nieuwe locatie. De verhuisplanning hangt onder andere af van de beschikbaarheid van bouwbedrijven die ervoor moeten zorgen dat de autogarage geschikt gemaakt wordt voor de installatieonderneming, laat mededirecteur Dieta Holwerda weten. Zij vormt met Bernard de Vries de directie.

Het bedrijf in Sumar loopt al enkele jaren aan tegen capaciteitsproblemen in het huidige pand, waar Bouwe Bouma 85 jaar geleden is begonnen met het onderhoud van haarden en kachels. Vooral het kantoorgedeelte is te klein. Na 1966 is het familiebedrijf, onder leiding van de twee zonen van de heer Bouma, Bob en Bouke, geleidelijk uitgegroeid tot het huidige allround installatiebedrijf met zeventig medewerkers. In 1985 hebben de Bouma’s het bedrijf overgedragen aan de nieuwe directie.

De komende tijd worden plannen ontwikkeld hoe het pand aan de noordkant van Burgum geschikt gemaakt kan worden voor de nieuwe werkzaamheden. ,,Er is in ieder geval voldoende ruimte”, zegt Holwerda. ,,Zoveel zelfs dat we een deel aan een ander bedrijf kunnen verhuren.”

Vacatures

Assistent-Accountant/Adviseur

Admifa Accountants & Adviseurs

Systeembeheerder procesautomatisering

Attero

Voorzitter Bestuur IMG

Galan Groep

Nieuws

menu