Topman Deutsche Bank: 50 procent kans dat de wereldeconomie in een recessie belandt door inflatie en renteverhogingen

De topman van Deutsche Bank denkt dat er een kans van 50 procent is dat de wereldeconomie in een recessie belandt door hoge inflatie en renteverhogingen van centrale banken.

Niet alleen topman Christian Sewing van de Deutsche Bank maar ook andere banken, topbestuurders en beleidsmakers waarschuwen voor een recessie.

Niet alleen topman Christian Sewing van de Deutsche Bank maar ook andere banken, topbestuurders en beleidsmakers waarschuwen voor een recessie. Foto: AFP

Dat zei topman Christian Sewing van de grootste bank van Duitsland woensdag op een financieel evenement in Frankfurt. Vanwege de hoge inflatie verhogen centrale banken de rente om zo de economie af te koelen. De Amerikaanse Federal Reserve verhoogde vorige week de rente zelfs in het sterkste tempo in bijna dertig jaar. Volgens Sewing gaat de wereldeconomie gebukt onder verschillende factoren zoals de oorlog in Oekraïne, aanhoudende verstoringen in toeleveringsketens, coronalockdowns in China en dus de stijgende prijzen van brandstof en levensmiddelen.

Nieuws

Meest gelezen

menu