Dit artikel is vandaag gratis

Topman Hein Schumacher van FrieslandCampina wordt de nieuwe baas van Unilever, bekend van merken als Dove, Knorr, Magnum en Rexona

Hein Schumacher als directeur van FrieslandCampina tijdens een bijeenkomst van NOC*NSF in het Olympisch Stadion. Foto: ANP

Was- en levensmiddelenconcern Unilever krijgt weer een Nederlander als topman. Hein Schumacher, de huidige baas van zuivelbedrijf FrieslandCampina, neemt in juli het roer over van de Brit Alan Jope. Die had vorig jaar al aangegeven met pensioen te willen gaan.

Schumacher is al sinds vorig jaar commissaris bij Unilever, dat bekend is van merken als Dove, Knorr, Magnum en Rexona. Ook werkte hij jaren terug al bij dat bedrijf, om daarna aan de slag te gaan bij onder meer Ahold. Hij begon in 2014 als financieel directeur bij FrieslandCampina en werd er in 2018 bestuursvoorzitter. Die rol zal hij nog tot en met eind april vervullen. Wie hem gaat opvolgen bij het zuivelbedrijf is nog niet bekend.

Groei

Schumacher geeft aan verheugd te zijn over zijn nieuwe aanstelling. Volgens hem heeft Unilever ,,een sterk merkportfolio” en hij ziet duidelijke groeikansen. Hij wil zich ervoor inzetten ,,om de bedrijfsprestaties naar een hoger niveau te tillen”.

Jope werkt al sinds 1985 bij Unilever en is sinds begin 2019 de hoogste baas. De aankondiging dat hij in 2023 zou vertrekken kwam vorig jaar na een mislukte poging van Unilever om de consumententak van GlaxoSmithKline (GSK) voor miljarden over te nemen. Dat bedrijf maakt onder meer Advil-pijnstillers en Sensodyne-tandpasta. Het overnameplan kreeg veel kritiek van aandeelhouders. Ook was er veel druk vanuit aandeelhouders om de resultaten te verbeteren.

Vacatures

Unitmanager

Talent Performance namens BBC Bouwmanagement

Verzorgende-IG

Interzorg

Lid Raad van Toezicht | financieel profiel

Talent Performance namens Alliade

Nieuws

menu