Steeds meer bedrijven worden gehackt, maar ook het aantal cybersecuritybedrijven neemt hard toe

In vijf jaar tijd is het aantal bedrijven dat zich gespecialiseerd heeft in de beveiliging tegen digitale aanvallen bijna verdubbeld. Ook in Fryslân: daar ging dit aantal van tien naar achttien. Dat blijkt uit cijfers van de Kamer van Koophandel.

Containerterminals van APM in Rotterdam bleven enkele jaren geleden noodgedwongen verschillende dagen gesloten door een digitale aanval met ransomware.

Containerterminals van APM in Rotterdam bleven enkele jaren geleden noodgedwongen verschillende dagen gesloten door een digitale aanval met ransomware. Foto: Jerry Lampen

Volgens cijfers uit het KvK-Handelsregister blijkt dat het aantal vestigingen van cybersecuritybedrijven tussen 2016 en 2021 is toegenomen van 554 naar 1048. Vooral in Noord-Holland en Zuid-Holland kwamen er veel vestigingen bij; in totaal 259. Ook in Fryslân is er een sterke toename, al is het aantal bedrijven hier veel minder. In vijf jaar is volgens een eerste inschatting van de Kamer van Koophandel er een groei van tien naar achttien geweest.

Vacatures

Physiotherapeut

Therapiezentrum Janssen

Assistent-Accountant/Adviseur

Admifa Accountants & Adviseurs

Voorzitter Raad van Toezicht

Talent Performance namens Huurdersplatform Nieuw Elan

Nieuws

menu