Rabobank presenteert jaarcijfers: Verduurzaming is het speerpunt en de sluiting van Friese filialen is nu afgerond

Investeren in verduurzaming door bedrijven en particulieren, daar verwachten de Friese Rabobanken een steeds groter deel van de kredieten aan te besteden. Die markt groeit, mede door de aanpak van overheidswege. De sluiting van filialen is achter de rug.

Het kantoor van Rabobank in de binnenstad van Leeuwarden. Het pand was eerder van de zuivelbank en Friesland Bank.

Het kantoor van Rabobank in de binnenstad van Leeuwarden. Het pand was eerder van de zuivelbank en Friesland Bank. Foto: Marchje Andringa

,,Als bank worden we door de maatschappij steeds vaker aangesproken op onze rol in de transitie, op velerlei terreinen. Dat gaat om verduurzaming van woningen, maar ook bij bedrijven en in de landbouw”, zei directeur Jelmer Algra donderdag namens de Friese Rabobanken tijdens een persconferentie na de landelijke presentatie van de jaarcijfers. Volgens Algra speelt onder andere de verduurzaming een prominente rol in de landbouw, een sector waarin de bank van oudsher stevig actief is. ,,Ongeveer de helft van onze portefeuille in deze provincie is voor deze sector. Ons marktaandeel in de landbouw in Fryslân is 80 procent. De transitie die daarin gaande is, is voor ons zeer belangrijk.”

Vacatures

Lefier heeft meerdere vacatures

Lefier

Lid Raad van Toezicht | financieel profiel

Talent Performance namens Alliade

Unitmanager

Talent Performance namens BBC Bouwmanagement

Nieuws

menu