Dit artikel is vandaag gratis

Vijf gegadigden voor overname sloopbedrijf Sake Zittema Saneringen en Sloopwerken. Bedrijf wordt in delen per opbod verkocht

Het kantoor van Sake Zittema in Leeuwarden. Foto: Google Maps

Er hebben zich vijf gegadigden gemeld voor de overname van het maandag failliet verklaarde familiebedrijf Sake Zittema Saneringen en Sloopwerken. Het bedrijf wordt na een inventarisatie in een aantal onderdelen in een bieding te koop aangeboden, meldt curator Rick van der Spek.

.,Het liefst verkopen we het in zijn geheel. Maar als gegadigden alleen op een bepaald deel, zoals het materieel willen bieden, kiezen we daarvoor.”

Het ruim tachtigjarige familiebedrijf dat maandag een faillissement aanvroeg, was in Noord-Nederland een begrip op het gebied van slopen en asbestsanering. Naast de coronacrisis en de daaropvolgende krapte op de arbeidsmarkt was er ook minder vraag, doordat de verplichte asbestsanering is uitgesteld.

Negen ton schuld

Het bedrijf had ook een schuld van negen ton door een conflict over betalingen aan een sociaal fonds. De rechtszaak die Zittema met een aantal branchegenoten had aangespannen, werd verloren. ,,Er loopt nu een hoger beroep, maar in afwachting van die uitspraak moet er wel betaald worden. Dat hangt het bedrijf als een molensteen om de nek.”

Volgens Van der Spek is, ondanks de huidige onzekerheden in de bouwwereld, het toekomstperspectief van het bedrijf goed. ,,Asbestsanering ligt op dit moment wat stil, maar zal op langere termijn weer aantrekken. Net als andere sloopwerkzaamheden.”

Vacatures

Werken op de SEH, OK of IC?

Ommelander Ziekenhuis Groningen

Lid Raad van Toezicht | financieel profiel

Talent Performance namens Alliade

(Persoonlijk) begeleider

Trajectum

Nieuws

menu