Visser Transporten uit Bolsward bestaat honderd jaar en mag zich vanaf zaterdag hofleverancier noemen

Visser Transporten in Bolsward mag zich vanaf zaterdag hofleverancier noemen. De eigenaren van het ruim honderd jaar oude bedrijf, de broers Gjalt en Peter Visser, ontvangen dan uit handen van commissaris van de Koning Arno Brok het predicaat met bijhorende oorkonde.

Het wapen van hofleverancier, toegekend door het staatshoofd.

Het wapen van hofleverancier, toegekend door het staatshoofd. Foto: ANP

Burgemeester Jannewietske de Vries van de gemeente Súdwest-Fryslân zal bij de uitreiking aanwezig zijn.

De basis van het transportbedrijf werd in 1920 gelegd door grootvader Willem Visser, die als beurtschipper lading vervoerde tussen Bolsward, Harlingen en Franeker. Zoon Willem kwam in 1948 in het bedrijf en zette deze dienst voort met een vrachtwagen. Zijn zonen Gjalt en Peter, die nu aan de leiding staan, kwamen in 1987 in het bedrijf en bouwden de onderneming verder uit.

In 1990 verhuisde het bedrijf naar industrieterrein De Marne. Op dit terrein staan een garage voor onderhoud en een stalling voor het wagenpark en een kantoor met opslagloods voor inboedels. Het bedrijf is ook gespecialiseerd in verhuizingen.

De transportonderneming rijdt intussen door heel Europa. Bij het familiebedrijf werken ongeveer veertig mensen en het heeft 25 vrachtwagens op de weg.