Stroomnet vol? Dan moeten bedrijven snel zonnepanelen plaatsen en het elektriciteitsgebruik beter spreiden om overschrijdingen te voorkomen

Investeringen in software voor het productieproces en zo snel mogelijk 350 zonnepanelen op het bedrijfsdak. Zo hoopt drukkerij Van der Eems in Heerenveen sancties van netwerkbeheerder Liander te voorkomen voor het overbelasten van het net.

Drukkerij Van der Eems op het IBF-terrein bij Heerenveen. Op het dak komen binnenkort zonnepanelen. Door de snelle groei van IBF is er netkrapte en kan men niet meer stroom afnemen.

Drukkerij Van der Eems op het IBF-terrein bij Heerenveen. Op het dak komen binnenkort zonnepanelen. Door de snelle groei van IBF is er netkrapte en kan men niet meer stroom afnemen. Foto: Simon Bleeker

Begin vorig jaar kreeg de drukkerij een eerste waarschuwing van Liander. ,,Tot die tijd was het geen probleem als we meer gingen verbruiken na aanschaf van een nieuwe machine. Dan pasten we het contract met Liander aan naar een hoger piekvermogen en betaalden we meer vastrecht. Dat is voorbij nu het net vol zit”, vertelt directeur Durk-Jorrit van der Eems.

Vacatures

Systeembeheerder procesautomatisering

Attero

Medewerker contractbeheer Bedrijfsafval

Omrin Bedrijfsafval

Physiotherapeut

Therapiezentrum Janssen

Nieuws

menu