Fryslân scoort vrij gemiddeld in het landelijk overzicht van brede welvaart, tevredenheid is hier het hoogst

De brede welvaart in Nederland is in 2020 op alle aspecten gelijk gebleven of toegenomen, alleen bij wonen is het afgenomen. Fryslân scoort volgens het CBS redelijk gemiddeld, op basis van 42 indicatoren is de situatie op de Waddeneilanden het best.

Een van de veerboten van Doeksen naar Terschelling. Het eiland scoort binnen Fryslân het best op het gebied van de brede welvaart.

Een van de veerboten van Doeksen naar Terschelling. Het eiland scoort binnen Fryslân het best op het gebied van de brede welvaart. Foto: Catrinus van der Veen

Het CBS meet sinds 2020 de brede welvaart op regionaal niveau, in opdracht van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. In deze monitor worden 42 indicatoren gebruikt om de brede welvaart ‘hier en nu’ en ‘later’ in kaart te brengen. De Friese gemeenten komen op de lijst redelijk gemiddeld uit. De Waddeneilanden komen binnen de provincie bij de situatie nu en in de toekomst het best uit de verf, blijkt uit het overzicht waarbij Terschelling het best scoort.

Vacatures

Medewerker contractbeheer Bedrijfsafval

Omrin Bedrijfsafval

Systeembeheerder procesautomatisering

Attero

TIG lasser

Mubo Metaal bv

Nieuws

menu