Werkgevers bieden personeel kaaspakhuisbedrijf meer loon

De ongeveer 4500 werknemers die onder de cao kaaspakhuisbedrijf vallen, kunnen per 1 juli van dit jaar een loonsverhoging van 2 procent tegemoet zien en per 1 januari van volgend jaar nog eens 2,75 procent meer loon. Dat is althans het aanbod dat de werkgevers verenigd in de ondernemersorganisatie Gemzu hebben gedaan om behalve het verbeteren van de cao-voorwaarden ook de ”rust in de sector” te bewaren.

De vlag van FrieslandCampina

De vlag van FrieslandCampina Foto: ANP

Gemzu en vakbonden FNV en CNV hadden zondag weer een verkennend gesprek nadat de onderhandelingen over een nieuwe cao in april klapten. CNV stelde daarop een ultimatum aan Gemzu om aan de eisen te voldoen.

FNV wilde dat grote bedrijven als FrieslandCampina en Royal A-ware met een eigen cao zouden komen en voerde al actie bij de kaasfabriek van FrieslandCampina in Wolvega. Daar begon de avondploeg zondag twee uur later dan gepland. Met een eigen bedrijfscao’s kunnen de grote bedrijven zich niet meer verschuilen achter kleine ondernemingen die wat betreft arbeidsvoorwaarden ”mogelijk terecht” op de rem trappen, aldus FNV.

Overweging

Gemzu zegt niet in te gaan op het voorstel voor eigen bedrijfscao’s. Zowel FNV als CNV neemt het nieuwe aanbod van Gemzu in overweging.