Dit artikel is vandaag gratis

Werknemers van Friese metaal- en installatiebedrijven staken maandag voor meer loon

Werknemers van bedrijven in de metaal- en technieksector in Velsen-Noord legden afgelopen maandag al het werk neer. Komende maandag wordt in Fryslân gestaakt voor een nieuw cao. Foto: Koen van Weel

Friese metaal- en installatiearbeiders leggen maandag het werk neer voor onder andere meer loon. Het laatste cao-bod van de werkgevers is volgens de vakbonden FNV en CNV veel te weinig.

Aan de staking doen werknemers van SRI Veenwouden, FIB Industries en FIB Beersystems en Polem Lemmer mee. Afgelopen weken werd al op diverse andere plekken in Nederland het werk neergelegd.

Eindbod

Volgens regiobestuurder Wilma Nieveen van FNV Metaal zit de sector te springen om monteurs, installateurs en metaalbewerkers maar drijft het eindbod van de werkgevers toekomstige én huidige technici de sector uit.

Het loonbod van de werkgevers van 1,4 procent loonsverhogin noemt CNV-er Tristan Westra veel te weinig. De vakbond wil een verhoging van 3 procent. Ook moet er een regeling komen voor oudere werknemers, zodat die eerder kunnen stoppen.

Vacatures

Supply Chain Coördinator

Sunoil Biodiesel Holding B.V.

Jeugdzorgwerker zelfstandigheidstraining

Quatrebras Gezinsgericht Wonen

Commerciële Medewerker Binnendienst

VisscherHolland Steenwijk

Nieuws

menu