Woningverkopen zakken flink in tijdens tweede kwartaal, vorig jaar nog fors meer aanvragen voor Nationale Hypotheek Garantie

In het net afgelopen tweede kwartaal zijn er flink minder woningen verkocht op de oververhitte woningmarkt. Dat blijkt uit het aantal hypotheekaanvragen volgens De Hypotheker. 2020 was nog een jaar met flink meer hypotheken met Nationale Hypotheek Garantie (NHG), vooral door een sterke toename van oversluitingen en als gevolg van verbouwwerkzaamheden.

De krapte op de huizenmarkt neemt steeds verder toe.

De krapte op de huizenmarkt neemt steeds verder toe. Foto: ANP

In het tweede kwartaal van dit jaar daalde het aantal hypotheekaanvragen voor de aankoop van een woning met 22 procent vergeleken met die periode vorig jaar. Hoewel de vraag naar huizen onverminderd hoog is, bevindt het aantal transacties zich op een dieptepunt, schetst De Hypotheker in het donderdag uitgegeven kwartaaloverzicht. Bijna de helft van de hypotheekaanvragen is op dit moment afkomstig van huizenbezitters die hun hypotheek willen oversluiten (27 procent) of hun woning willen verbeteren, bijvoorbeeld door te verbouwen of verduurzamen (19 procent).

Vacatures

Systeembeheerder procesautomatisering

Attero

Relatiebeheerder / Assistent- Accountant

Admifa Accountants & Adviseurs

Medewerker klantcontact Bedrijfsafval

Omrin Bedrijfsafval

Nieuws

menu