De zonnebloemolie-schappen in de supermarkten zijn leeg door de oorlog in Oekraïne: 'Het is niet nodig om zoveel in te slaan, er is nog genoeg'

Lege zonnebloemolie-schappen in de supermarkten, het is een déjà vu naar twee jaar geleden toen er massaal wc-papier gehamsterd werd. Dit keer is corona niet de aanleiding, maar de oorlog in Oekraïne, waardoor de import stil is komen te vallen. Maar er is nog genoeg voorraad in Nederland en hamsteren is dus niet nodig.

Lege schappen zonder zonnebloemolie bij een Jumbo supermarkt. Vanwege de oorlog in Oekraïne worden verschillende producten schaars en stellen supermarkten een quotum in om hamsteren te voorkomen.

Lege schappen zonder zonnebloemolie bij een Jumbo supermarkt. Vanwege de oorlog in Oekraïne worden verschillende producten schaars en stellen supermarkten een quotum in om hamsteren te voorkomen. Foto: ANP

Leg dat maar eens uit aan het winkelend publiek, vooral als er bordjes hangen bij de zonnebloemolie waarop staat ‘Helaas is dit product momenteel beperkt beschikbaar, maximaal 1 artikel per klant’ zoals bij de Jumbo supermarkten het geval is. Karin Koning, teamleider goederenverwerking bij Jumbo Kooistra in Leeuwarden, moet er een beetje om lachen. ,,Het is niet nodig om nu zoveel in te slaan, er is nog genoeg.”

Achter het net vissen

Vacatures

GOED VOLK! M/V

Tuincentrum Gernell

CNC Verspaner

Metaaldraaierij Dondorff

Proces Operators

EOC Nederland

Nieuws

menu