Dit artikel is vandaag gratis

Dankzij 10.000 euro aan giften heeft het Thomashuis in Arum een Beleef TV kunnen aanschaffen. 'Voor de bewoners is hun wens in vervulling gegaan.'

De Beleef TV in het Thomashuis in Arum. Foto: FD

In de maand november werd er tijdens de kerkdiensten van Omrop Fryslân gecollecteerd voor een zogenaamde Beleef TV voor het Thomashuis in Arum. Die is er nu, dankzij vele giften.

Een Beleef TV is een grote, interactieve, mobiele activiteitentafel - in feite een gigantische tablet - speciaal ontwikkeld voor mensen met een verstandelijke beperking. Tijdens een feestweek op het Thomashuis in Arum mochten de bewoners een week gratis zo’n apparaat uitproberen. Sinds eind december heeft het Thomashuis er nu zelf een.

De Beleef TV kon worden aangeschaft mede dankzij de collecte in de Lambertuskerk in Arum. Die was vorig najaar ‘Tsjerke fan de Moanne’, wat betekende dat Omrop Fryslân de diensten vanuit die kerk uitzond. De diaconie-collecte was bestemd voor de aanschaf van een Beleef TV in het Thomashuis in Arum.

Wens in vervulling

,,Mensen uit heel Fryslân én daarbuiten hebben hiervoor geld gegeven. Met als resultaat de prachtige bijdrage van uiteindelijk ruim 4500 euro”, zo laat predikante Tytsje Hibma weten. De rest van de benodigde tienduizend euro kwam bij elkaar via een crowdfundingsactie en giften van Stichting tot NUT Arum en Fonds Bolsward-Dronrijp. Hibma: ,,Voor de bewoners is hun wens in vervulling gegaan.”

Het Thomashuis Arum is gevestigd in een karakteristieke woonboerderij op twee kilometer afstand van de dorpen Arum en Witmarsum. Er wonen acht volwassenen met een verstandelijke beperking samen met de zorgondernemers.

Nieuws

menu