Dit artikel is vandaag gratis

De Nederlandse editie van de katholieke Wereldjongerendagen op Ameland zijn verschoven naar april

De laatste editie van de internationale Wereldjongerendagen was in 2019 in Panama. Daar waren toen 700.00 deelnemers. In dat jaar was er ook voor het eerst een lokale Nederlandse editie op Ameland. Foto: AFP

Er is een nieuwe datum gevonden voor de WJD@Home op Ameland. Het weekend vindt nu plaats van vrijdag 29 april tot en met zondag 1 mei.

Het inspiratie- en ontmoetingsweekend voor jonge katholieken (15-30 jaar) zou aanvankelijk komend weekend plaatsvinden (van vrijdag 14 januari tot en met zondag 16 januari) maar vanwege de geldende coronamaatregelen kan dat niet doorgaan. Het evenement vindt nu plaats in het laatste weekend van april.

De WJD@Home is de Nederlandse editie van de Wereldjongerendagen, die in augustus 2023 weer internationaal zullen plaatsvinden, in Lissabon. De WJD@Home 2022 worden georganiseerd onder de vlag van Jong Katholiek, de landelijke jongerenorganisatie van de Rooms-Katholieke Kerk in Nederland.

Op naar Lissabon

De laatste keer dat de WJD@Home op Ameland werden gehouden was in 2019. Er waren toen 140 deelnemers. De organisatie hoopt dat opnieuw veel jongeren zich zullen aanmelden voor het weekend op Ameland. ‘De vorige keer was er groot enthousiasme onder de jongeren die deelnamen en bij iedereen die meehielp, de organisatie en bij de bisschoppen’, zo laat Jong Katholiek weten. Ze noemen het zelf ‘de perfecte opstap naar de WJD in 2023 in Portugal, omdat je er nieuwe vrienden kunt maken en oude bekenden weer ziet.’

Voordeel is nu dat het weekend in de meivakantie valt De deelnemers overnachten in Nes, op twee locaties. Ook in de Sint Clemenskerk in dat dorp zullen de jongeren te gast zijn en samen de eucharistie vieren.

Busvervoer naar Holwerd

Er wordt busvervoer geregeld worden om de jongeren naar Holwerd te brengen. Twee bussen pikken de jongeren op verschillende plekken in het land op, zodat iedereen vrijdag op tijd is voor de boot naar Ameland. De ene bus rijdt vanuit het bisdom Roermond via het bisdom ’s-Hertogenbosch en het aartsbisdom Utrecht naar het noorden. De andere bus kan jongeren uit het bisdom Breda meenemen en rijdt via het bisdom Rotterdam en het bisdom Haarlem-Amsterdam naar Fryslân.

Meerdere bisschoppen zullen ook bij het jongerenweekend aanwezig zijn. In het programma is een ‘Avond van barmhartigheid’ voorzien. Er is ruimte voor ontmoetingen en ontspanning, voor workshops, discussie in een eigen College Tour en ’tijd om samen na te denken over wat het katholieke geloof betekent voor je leven’ . Een van de bisschoppen geeft de WJD-catechese.

Nieuws

menu