#BidvoorOekraïne of #PrayforUkraine: gemakkelijk gebaar of krachtig symbool van steun? Hoe we onze betrokkenheid bij de gebeurtenissen in Oekraïne laten zien

De vraag te bidden voor Oekraïne is opeens alomtegenwoordig. Dat religieuze leiders zo’n oproep doen is begrijpelijk, maar ook in televisieprogramma’s en op sociale media is het vaak te lezen: Bid voor Oekraïne, Pray for Ukraine. Waar komt dit vandaan? En draagt het ergens aan bij?

Als steun aan Oekraïne heeft een bezoeker van de British Academy of Film and Television Arts (BAFTA)-Awards 'Pray for Ukraine' op haar rug laten zetten.

Als steun aan Oekraïne heeft een bezoeker van de British Academy of Film and Television Arts (BAFTA)-Awards 'Pray for Ukraine' op haar rug laten zetten. Foto: EPA

Het Amerikaanse succesprogramma Saturday Night Live opende drie weken geleden met een optreden van het Oekraïense koor Dumka uit New York. Zangers en zangeressen, gekleed in ingewikkeld geborduurde traditionele outfits, zongen het Gebed voor Oekraïne, een Oekraïense hymne uit 1885.

Nieuws

menu