'Mensen denken vaak zwart-wit over Israël, ik heb geprobeerd te laten zien dat er een hele wereld achter zit.' Hanna Luden neemt afscheid van het het CIDI

Onvermoeibaar kwam ze op voor Israël en streed ze tegen het opkomend antisemitisme. Eind dit jaar neemt Hanna Luden (64) afscheid als directeur van het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI). „Voor mij is altijd belangrijk dat ik iets doe wat betekenis heeft.”

Hanna Luden van het Centrum Informatie en Documentatie Israel (CIDI) komt in 2019 aan bij de rechtbank Amsterdam waar Tweede Kamerlid Thierry Baudet (FvD) zich tijdens een kort geding moet verantwoorden voor zijn uitspraken waarin hij de coronamaatregelen van het kabinet vergelijkt met de Holocaust. Baudet moest de uitspraken verwijderen van sociale media.

Hanna Luden van het Centrum Informatie en Documentatie Israel (CIDI) komt in 2019 aan bij de rechtbank Amsterdam waar Tweede Kamerlid Thierry Baudet (FvD) zich tijdens een kort geding moet verantwoorden voor zijn uitspraken waarin hij de coronamaatregelen van het kabinet vergelijkt met de Holocaust. Baudet moest de uitspraken verwijderen van sociale media. Foto: ANP

De huizen in Amsteldorp staan strak in het gelid. Kleine tuinen, fietsen voor de deur, geen hoogbouw. Alles ademt een dorpse sfeer. Slechts de Amstel, die traag langs de rand stroomt, en het nabijgelegen Amstelstation verraden dat het wel degelijk een wijk van Amsterdam is.

Nieuws

menu