Dit artikel is vandaag gratis

Discriminatie, isolatie en geweld: christelijke vrouw krijgt vaker te maken met digitale geloofsvervolging

Beelden van vervolgde christenen. Foto: Open Doors.

Christelijke vrouwen, met name in islamitische landen in het Midden-Oosten en Noord-Afrika, hebben steeds vaker met digitale geloofsvervolging te maken. Dat blijkt uit het zogeheten Gender Report van Open Doors, een organisatie die opkomt voor vervolgde christenen wereldwijd, dat aan de vooravond van Internationale Vrouwendag (8 maart) verscheen.

„Niet alleen regeringen maken zich schuldig aan vervolging via digitale technologie, maar in toenemende mate ook familieleden van vrouwelijke bekeerlingen”, zegt Elizabeth Lane Miller, onderzoekster bij Open Doors. „De controle neemt toe, evenals dwang en geweld om dit gedrag af te straffen.”

Vooral vrouwen zijn de dupe van discriminatie en controle door familiegemeenschap en de overheid. „Bij ontdekking worden de mobieltjes of tablets van deze vrouwen en meisjes in beslag genomen.”

Open Doors zegt verontrust te zijn over de opkomst van digitale vervolging, waarbij vooral vrouwelijke bekeerlingen ‘bloot staan aan discriminatie, isolatie en geweld’.

Nieuws

menu