Dit artikel is vandaag gratis

Rob Favier geeft een concert in VEG Harkema in het kader van The Passion 40daagse

The Passion is dit jaar op Witte Donderdag (14 april) in Doetinchem.

Cabaretier en zanger Rob Favier treedt zaterdagavond op in Harkema. Hij is een van de artiesten die meedoet met The Passion 40daagse.

In aanloop naar The Passion op Witte Donderdag (14 april) organiseert de Protestantse Kerk in Nederland in de weken daaraan voorafgaand The Passion 40daagse. Rond een replica van het witte Passionkruis organiseren diverse kerken in het hele land kleinschalige concerten.

Favier, ook bekend als columnist van het Friesch Dagblad, verzorgt vijf concerten, waarvan eentje in Fryslân. Zaterdagavond treedt hij vanaf 20.00 uur op in het gebouw van VEG Harkema. Kaarten kosten 10 euro.

Het is voor het eerst dat plaatselijke kerken op grote schaal hun deuren openen voor een concert in aanloop naar The Passion. Diverse christelijke groepen en artiesten werken daaraan mee. Naast Favier ook The Psalm Project, Kees Posthumus, Hanna Rijken en het Vocaal Theologen Ensemble, Gerald Troost en Mirjam van der Vegt. Voor kinderen zijn er avonden met goochelaar Elmar Hofstee en diverse kindertheaters.

Passionkruis

Naast het concert organiseren veel kerken ook een paaswake rond het Passionkruis. Hierbij kunnen bezoekers een kaarsje branden, een kaartje schrijven voor iemand die bemoediging nodig heeft, gedachten delen of gewoon even stil zijn.

The Passion is dit jaar in Doetinchem. In 2017 was het paasevent in Leeuwarden op het Wilhelminaplein.

Nieuws

menu