D66 Rotterdam vindt dat het Leger des Heils discrimineert met een christelijk personeelsbeleid

‘Je bent christen en kunt aangeven wat dit voor jou betekent.’ Die zin in vacatures van het Leger des Heils stuit D66 in Rotterdam tegen de borst. De partij vindt dat de gemeente geen zorg zou moeten inkopen bij een organisatie met zo’n ‘discriminerend’ personeelsbeleid.

De Rotterdamse D66-fractie hekelt het feit dat het Leger des Heils van sollicitanten vraagt christen te zijn. Op de foto een medewerker van het Leger des Heils in Rotterdam die maaltijdpaketten ophaalt. 

De Rotterdamse D66-fractie hekelt het feit dat het Leger des Heils van sollicitanten vraagt christen te zijn. Op de foto een medewerker van het Leger des Heils in Rotterdam die maaltijdpaketten ophaalt.  Foto: ANP

Een organisatie subsidiëren die alleen christenen aanneemt? Dat moet niet kunnen, stelt D66-raadslid Fatih Elbay. Hij wil dat de wethouder met het Leger in gesprek gaat over zijn personeelsbeleid. „We sluiten het Leger niet uit ómdat het een religieuze organisatie is”, zegt de politicus. „We stellen vragen omdat zij onderscheid maken op basis van iemands religie.”

Nieuws

menu