Dancefeesten in gebouwen van Alde Fryske Tsjerken? Directeur Hester Simons denkt zo meer jongeren te betrekken bij het werk van de stichting

Stichting Alde Fryske Tsjerken wil jongeren meer bepalen bij hoe het kerkelijk erfgoed in Fryslân beheerd wordt. ,,Moeten we ons niet bij de jongeren aansluiten en hun manier van kijken en ondernemen overnemen?”, vroeg stichtingsdirecteur Hester Simons (46) in de jongerendialoog over de toekomst kerkgebouwen, die zaterdag plaatsvond in de kerk van Baaium.

In de kerk van Baaium sprak Hester Simons, directeur van Stichting Alde Fryske Tsjerken, met jongeren over de toekomst van religieus erfgoed.

In de kerk van Baaium sprak Hester Simons, directeur van Stichting Alde Fryske Tsjerken, met jongeren over de toekomst van religieus erfgoed. Foto: niels de vries

Simons is vorig jaar oktober aangetreden als directeur van de stichting. Een van haar initiatieven was pitches te houden op NHL Stenden Hogeschool, waarin ze studenten uitdaagde zich over de problemen van Stichting Alde Fryske Tsjerken te buigen.

Nieuws

menu