Op Dankdag voor gewas en arbeid hebben Friese kerken dit jaar extra aandacht voor mensen in nood en de onzekere toekomst van de boeren

In Friese protestantse kerken vinden woensdag vieringen plaats in het kader van Dankdag voor gewas en arbeid. Er is dit jaar extra aandacht voor mensen die in de knel komen, bijvoorbeeld met acties voor de voedselbank en voor naasten wereldwijd. Maar ook voor de boeren, die onzeker zijn over hun toekomst.

Dankdag voor gewas en arbeid is altijd op de eerste woensdag van november. Veel kerken, die geen dankdagviering houden, besteden er aandacht in een oogstdienst op de zondag.

Dankdag voor gewas en arbeid is altijd op de eerste woensdag van november. Veel kerken, die geen dankdagviering houden, besteden er aandacht in een oogstdienst op de zondag. Foto: ANP

De Protestantse Gemeente in Drachten houdt deze week verschillende diensten rond Dankstond voor gewas en arbeid. Zo is er woensdagavond een viering in de Oase waarin ds. Peter Smilde voorgaat. ‘s Ochtends leidt hij de dienst in de Serviceflat Drachten, in de koffiekamer. ,,Dan zal ook de tafel gedekt zijn en ontvangen wij brood en wijn uit de hand van de Heer. Alle reden om te danken”, zo kondigt de predikant de viering in Geandewei aan. Kerkleden van de PKN-gemeente hebben bij het kerkblad een brief gekregen waarbij dieper ingegaan wordt op de dankdag.

Gobabis

Nieuws

menu