De Protestantse Theologische Universiteit mag zich na een lange en soms felle discussie op de synode van de Protestantse Kerk opmaken voor een verhuizing naar Utrecht

Op de vergadering van de Protestantse Kerk is de voorgenomen verhuizing van de Protestantse Theologische Universiteit naar Utrecht goedgekeurd. Dat gebeurde na een urenlange en soms felle discussie.

Het gebouw van de PThU in Groningen.

Het gebouw van de PThU in Groningen. Foto: Mike van Bemmelen

Zestig minuten waren er op de agenda van de synode van de Protestantse Kerk in Nederland uitgetrokken voor het besluit over de voorgenomen verhuizing van de Protestantse Theologische Universiteit (PThU) van Groningen en Amsterdam naar Utrecht: van 16.45 tot 17.45 uur. Daarna zouden de synodeleden gaan dineren, waarna in de avond nog drie andere agendapunten aan de orde zouden komen.

Het verliep anders. Pas om kwart voor tien werd een uiteindelijk besluit genomen, na veel gehakketak. Bestuurders vonden dat de synodeleden een te grote broek aantrokken, de synodeleden voelden zich voor het blok gezet („Ik heb het gevoel alleen tussen ja en ja te kunnen kiezen”).

Nieuws

menu